VSA PROSTA MESTA SO ZASEDENA!

Otroci bodo skozi detektivsko igro v Lutkovnem muzeju spoznali zgodovino slovenskega lutkarstva, v Lutkovnem gledališču Ljubljana pa bodo skozi preizkušanje in izdelovanje zgodovino tudi doživeli.

Detektivsko vodstvo Zavozlanke bo otroke popeljalo skozi zgodovino slovenskega lutkarstva, ki je na ogled v Lutkovnem muzeju. Ponoči so namreč Ljubljanski grad obiskali nepridipravi in iz Lutkovnega muzeja odnesli več dragocenosti, zato so na gradu izdali razglas: Potrebujemo hrabre pomočnike pri iskanju lutk in razpletanju napete lutkovne detektivke! Otroci bodo pri lutkovnih junakih, kot so Gašperček, Žogica Marogica, Ostržek, Pavliha ter drugi lutkovni Kljukci, iskali namige, ki vodijo do ukradenih lutk. Ko jih bodo našli, bodo z njimi zaigrali na muzejskih odrih.

Po detektivskemu vodstvu v Lutkovnem muzeju na Ljubljanskem gradu se bomo z vzpenjačo spustili do Lutkovnega gledališča Ljubljana, kjer bo sledila doživljajska delavnica, ki bo nadaljevala spoznavanje slovenske lutkovne zgodovine, njenih tehnik in muzejskega dela skozi igro, preizkušanje in izdelovanje.


Program je primeren za otroke od 5. do 8. leta starosti in traja 120 minut.

Dogodek je brezplačen. Število mest je omejeno. Zaželene predhodne prijave na petra.kucic@ljubljanskigrad.si ali 01 306 42 04.

Zbirno mesto: Info center na Ljubljanskem gradu

 

Dogodek bo izveden v sklopu projekta EU projekt, moj projekt. Več o projektu pa ne tej povezavi.

logo-EU-projekt.JPG

 

Nazaj na seznam