Na vsebino

Novice

Izberi leto

Z današnjim dogodkom v kapeli sv. Jurija bomo zaključili letošnji obsežni kulturno-umetniški program na Ljubljanskem gradu.

Božična skrivnost v grajski kapeli

Z Božičnim plesom smo to soboto sklenili še eno uspešno sezono plesnih večerov na Ljubljanskem gradu.

Odplesali Božiču naproti

Mestna občina Ljubljana se s svojimi aktivnostmi posveča različnim ranljivim skupinam, tudi LGBT – osebam. Med tokratnimi prejemniki certifikata je tudi Ljubljanski grad.

Ljubljanski grad prejemnik certifikata LGBT prijazno

V soboto je bil zadnjič na našem programu Čarobni grajski teleskop. Hermi je navdušen predstavil slikanico Ljubljane, ki jo je soustvarjal z otroki.

Grajski škrat Hermi se je poslovil

Sinočnji zadnji večer cikla poezije je Tajda Lekše ovila v srebrno barvo in nam z izbrano poezijo odkrila svet velikega ruskega pesnika 20. stoletja, Arsenija Tarkovskega.

Tajda Lekše sklenila Barve ljubezni

Sinočnje odprtje humanitarne razstave UNICEF-ovih Punčk iz cunj je minilo v znamenju dobre volje, isker v očeh, nasmehov na obrazih, predvsem pa v želji pomagati.

Punčke iz cunj krasijo Peterokotni stolp

3. decembra, ko praznujemo obletnico rojstva slovenskega poeta Franceta Prešerna, tradicionalno odpirajo svoja vrata kulturne ustanove, med drugimi tudi Ljubljanski grad.

Veselo na »Ta veseli dan kulture«

Letošnja novost v decembrski ponudbi Ljubljanskega gradu so lesene jaslične skulpture v naravni velikosti.

Jaslice v grajski kapeli že na ogled

V mestu in tudi na Ljubljanskem gradu so se konec tedna prižgale praznične luči. Najlepši pogled na okrašeno Ljubljano se ponuja z Razglednega stolpa.

Praznično okrašen tudi Ljubljanski grad

S sinočnjim koncertom »Virtuozni etno« smo sklenili peto sezono glasbenega cikla, ki temelji na tradiciji ljudske dediščine in uglaševanju le-te s sodobnim avtorskim izrazom.

Peta sezona cikla Gost z gosti uspešno končana