Na vsebino

Studio Na Stolbi - kjer preteklost sreča sedanjost

Friderik III. Habsburški je najbolj zaslužen za to, da je v poznem srednjem veku na hribu nad mestom zrasla mogočna trdnjava - Ljubljanski grad. No, pa ne zgolj Friderik - predvsem tudi njegova žena Eleonora Helena Portugalska.

Bi želeli izvedeti več o Frideriku in Eleonori? Potem vam predlagamo doživljajski vodeni ogled Časovni stroj.

Zato smo po Frideriku in Eleonori poimenovali sodobna štirizvezdična studia, ki se nahajata v nadstropju objektu Na Stolbi, ki leži ob trasi tirne vzpenjače v zelenem okolju Grajskega griča. Objekt Na Stolbi je bil dokončan leta 2022 in predan v upravljanje Javnemu zavodu Ljubljanski grad. V pritličju stavbe so pisarniški prostori zavoda. Gre za tehnološko sodoben, trajnosten, nizko energetski dvoetažni objekt, tako sta zasnovana tudi studia. Počutili se boste kot v domači dnevni sobi – z razgledom na slovensko prestolnico.

fotka stolbe

Studio Friderik/Studio Eleonora


-    Postelja: 1
-    Površina: studio 51 m2, terasa 23 m2
-    Gostje: 2

»Jaz Friderik, vojvoda Štajerske, Kranjske in Koroške, avstrijski nadvojvoda, nemški kralj in prvi cesar Svetega rimskega cesarstva nemške narodnosti iz vrst Habsburžanov, sem tisti, ki je zaslužen za to, da nad Laibachom, glavnim mestom habsburške dedne dežele Kranjske, stoji ta trdnjava. In vsakič ko se vrnem v te kraje in jo zagledam, me znova in znova navda s ponosom.«

Njegova žena Eleonora Helena Portugalska pa še z večjim zanosom doda: »To si je zlahka privoščil, saj sem mu jaz v zakon prinesla zajetno doto. Prav hitro je tukaj zrasla mogočna trdnjava s trdnim obzidjem, mogočnimi stolpi in širokim obrambnim jarkom.«

Takole ponosno se nam na Ljubljanskem gradu predstavita Friderik in Eleonora, mi pa smo studia Friderik in Eleonora ponosno zasnovali kot prostorna in svetla prostora, ki ju odlikuje sodoben dizajn. Studia ponujata spalni del, dnevni prostor, kuhinjsko nišo, kopalnico ter teraso z razgledom na mesto.

Prostoren studio s teraso v celotni izmeri 74 m2 ponuja:


•    Zakonsko posteljo s kakovostno posteljnino iz naravnih materialov
•    Osrednji prostor z dnevno sobo in TV-jem s kabelskimi kanali
•    Delovni kotiček s pisalno mizo
•    Opremljen kuhinjski kotiček z jedilno mizo (kuhalnik, mikrovalovna pečica, pomivalni stroj, grelec za vodo, opekač za kruh, kavni aparat s kapsulami Nespresso, ves potreben drobni inventar)
•    Stilsko opremljeno kopalnico z naravno kozmetiko za osebno uporabo, brisačami, kopalnim plaščem, copati in sušilcem za lase
•    Set za čiščenje čevljev, set za šivanje
•    Klimatsko napravo in ogrevanje s sobno regulacijo
•    Vrednostni mini sef
•    WiFi-povezavo
•    Zunanjo razgledno teraso, opremljeno z mizo in stoli
•    Parkirni prostor

foto grad

 

Eleonora **** (2 osebi) 115,00 € 150,00 € 200,00 €
STUDIO 1. 11. - 31. 3.

1. 4. - 30. 6.

1. 9. - 31. 10.

1. 7. - 31. 8.
Friderik **** (2 osebi) 115,00 € 150,00 € 200,00 €

Vse cene so v EUR na enoto na noč, v ceno je vključen 9,5-odstotni DDV.
Veljavnost cenika: Od 1. 6. 2023.

 Doplačila:


•    Novoletno obdobje: v obdobju med 28. 12. in 2. 1. veljajo cene za julij in avgust + doplačilo 30 %. V tem času sprejemamo rezervacije za najmanj 3 nočitve ali več na enoto.
•    Plačilo turistične takse v skladu z odlokom MOL in Zakonom o spodbujanju razvoja turizma (Ur. l. RS, št. 13/18). Turistična taksa ni vključena v ceno in znaša 3,13 € na osebo na dan.
•    Cena doplačila na hišnega ljubljenčka na dan znaša 15,00 € (izjema so psi vodniki, ki bivajo brezplačno). Sprejemamo pse manjših in srednje velikih pasem (do 40 kg).
•    Izjemoma je možno bivanje tretje osebe (na kavču) z 20-odstotnim doplačilom

Studio Friderik. Foto: Miha Intihar

Pomembne informacije

Prihod: čas prijave je od 14. ure dalje.

Odhod: do 11. ure, če ni drugače vnaprej dogovorjeno.

Odpovedi: sprejemamo do 7 dni pred prihodom.

Parkirišče: neposredno pred objektom je gostom na voljo parkirno mesto na studio.

Hišni ljubljenčki: sprejemamo pse manjših in srednje velikih pasem do 40 kg – izjema so psi vodniki. Obvezna je predhodna napoved domačega ljubljenčka.

Kajenje: v studiu je prepovedano.

Naši kontakti: e-mail: studionastolbi@ljubljanskigrad.si; tel.: +386 41 394 886

Drugo: self check in

Splošni rezervacijski in odpovedni pogoji (PDF)

 

Veselimo se vašega klica

Za dodatne informacije, ponudbe in rezervacije nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

VODENI OGLED RAZKRIJE VEČ!

VODENI OGLED RAZKRIJE VEČ!

Na gradu je toliko čudovitih reči, ki bi vam jih rad pokazal. Žal vas osebno ne morem peljati okrog, toda naši vodniki vas bodo z veseljem. Fino se boste imeli.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!