Na vsebino

Edinstven 
pogled na Ljubljano

Sodoben grad z bogato zgodovino

Na zelenem griču sredi mesta je za starodavnim obzidjem bogat svet zgodovinskih, kulturnih in še drugače zabavnih vsebin. Vsakič ko si zaželite biti bližje soncu oziroma kadar potrebujete drugačen pogled na svet, hrano za dušo ali okusen obrok, je pravi trenutek, da se povzpnete na Ljubljanski grad.

Zakaj na grad Zakaj na grad

Grajska doživetja

Grajski pobeg

Ste za izvirno grajsko pustolovščino? Odlična priložnost za malo drugačno druženje s prijatelji ali sodelavci v slikovitem okolju Ljubljanskega gradu. Podajte se na misijo reševanja slavnega zmaja – z nekaj znanja, sreče in ukane ga boste zagotovo našli. Zabavno bo!

Več

Časovni stroj

Zgodovina gradu je pestra in osupljiva. Grad je skozi stoletja igral pomembno vlogo in ostal mestni simbol. Bi radi izvedeli več, toda niste navdušeni nad običajnimi ogledi? Predlagamo vam nekaj čisto drugačnega, kar vam bo odprlo povsem novo doživetje zgodovine. Vstopite v grajski časovni stroj in se pustite odpeljati nekam daleč v preteklost!

Več

Dogodki na gradu

Razstave

Trenutki - Uli Weber

od 01. jul do 04. sep 2022, od 9:00 do 20:00

Fotografska razstava

Več

Glasba

Jazz Club Ljubljanski grad

od 09. sep do 30. dec 2022

Več

Grajske novice

Tirna vzpenjača na Ljubljanski grad, ki je začela obratovati konec leta 2006, je milijontega potnika prepeljala konec leta 2010, štiri leta po začetku obratovanja, dvomilijontega 15. avgusta 2014, trimilijontega 12. maja 2017, štirimilijontega pa 5. aprila 2019.

Petmilijonti potnik na tirni vzpenjači

Sinoči se je na Grajskem dvorišču začel priljubljeni Film pod zvezdami

Razgrnili smo filmsko platno

Včeraj zvečer smo na Ljubljanskem gradu odprli osrednjo poletno razstavo – na ogled postavljamo Trenutke, ki jih je v svoj objektiv ujel svetovno priznani fotograf Uli Weber, ki je bil tudi na samem odprtju razstave.

Trenutki Ulija Webra na ogled v Palaciju in Stanovski dvorani

Namesto klasičnega vodenega ogleda in kosila ali večerje v kateri izmed restavracij vam odslej ponujamo več! Spoznajte Ljubljanski grad skozi doživetje, v katerem preteklosti ne boste le raziskovali, temveč tudi okušali!

Ljubljanski grad z novim turističnim produktom
ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

Zakaj? Ker sem tam jaz, Friderik. In darila z mojo krasno podobo. Vem, luštkan sem, zelo sem luštkan. Ob izhodu pokukajte desno od glavnih vrat in me obiščite.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!