Andraž se je glasbeno izobraževal na nižji in srednji glasbeni šoli (na slednji na oddelku za jazz). Širši javnosti se je kot solo izvajalec prvič predstavil na Slovenski popevki 1998 (nastop na njej si je zagotovil z zmago v eni izmed oddaj Orion) s pesmijo Ne jokat', lubika. Zasedel je drugo mesto in prejel nagrado za najboljšega debitanta.

Na Popevki je slavil 15 let pozneje s pesmijo Po čem diši ta dan. Na Emi je sodeloval petkrat. Zmagi se je najbolj približal ob svojem prvem poskusu leta 2001, ko je bil drugi s pesmijo Življenje je. Na festivalu šansona leta 2001 je s skladbo Cigaret prejel nagrado za najboljšega izvajalca. Leta 2017 je nastopil na Dnevih slovenske glasbe s skladbo Huanani in osvojil tretje mesto. Njegove najbolj znane skladbe so še Pomlad, Ognjen obroč, Kadar si tu, Moja moja, Med nami in Kaj mi delaš?. Glasbo in besedila za svoje pesmi večinoma piše sam. Leta 2013 je prejel plaketo Občine Kočevje za »dolgoletne uspehe in izjemne dosežke nacionalnega pomena na področju promocije domačega kraja skozi prizmo kulture in glasbe«.
Na Ljubljanskem gradu se bo v Jazz Clubu predstavil s posebnim programom. V spremljavi jazzovske zasedbe nam bo poleg svojih skladb zapel in zaigral tudi uspešnice iz bogate ameriške zakladnice soula, RnB-ja in funka.

Andraž Hribar – glas in kitara
Miha Gorše – klaviature
Martin Lunder - kitara
Matej Tekavčič – bas
Dorian Granda – bobni

poseben gost: Igor Leonardi – kitara

Glasbena zvrst: soul/RnB

 

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 20.00 do 00.30.

Vstopnina: 7 EUR
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Nazaj na seznam