Brezplačne vstopnice so že pošle!

Pravljice niso le pripovedi iz časa, ki ga ni več, saj njihova sporočilna vrednost presega časovne okvire. Pravljice so večne … Današnje mlade generacije prebirajo iste pravljice z enako vnemo, kot smo jih mi. Ste se kdaj vprašali, kaj je v pravljicah tako čarobnega, da ne ostanejo zamrznjene v času?

Odgovor na to vprašanje bomo odkrivali devet pravljičnih petkov v letu 2017 – enkrat mesečno – skupaj z Luko Hrovatom in Mirjam Slanovec, srčnima človekoma, ki znata oživiti čarobnost pravljic s pripovedovanjem in hkrati odstreti tančico skrivnostnih sporočil, ki jih nosijo v sebi. Je v njih le modrost ali še kaj več, pa boste lahko ugotovili sami.

O treh grahih (slovenska ljudska)

Pravljica govori o usodi siromakovega sina, ki mora na življenjski poti premagati kopico ovir, da bi na koncu prišel do sreče. Pri tem si pomaga s stvarmi, ki jih najde na poti, predvsem pa upošteva življenjsko vodilo svojega očeta. Je to dovolj velika popotnica, da se mu uresničijo sanje?

 

Pravljica za odrasle traja 60 minut.

Število mest je omejeno. Brezplačne vstopnice bodo na voljo od 15. maja 2017 do zasedbe prostih mest na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Posameznik lahko dobi do štiri brezplačne vstopnice.

Za obisk pravljice za odrasle priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja enotna znižana cena povratne vozovnice za vzpenjačo.

Nazaj na seznam