Prismojeni profesorji bluesa so mlada glasbena skupina, ki se je že pred izidom prvenca izstrelila v prvo ligo slovenske glasbene scene. Album Family so izdali marca 2016, sledila sta razprodana koncerta v Kinu Šiška in v Križankah. Letos je band izdal dvojni koncertni album Križanke, v začetku leta 2018 pa načrtujejo novo studijsko ploščo.

Prismojeni profesorji bluesa (Wacky Blues Professors) vozijo blues rock v svojem prepoznavnem eklektičnem slogu, ki je posledica različnih vplivov. Julijan Erič izhaja iz tradicije bluesa in rocka 60. let, njegov brat Miha Erič iz bluesa in countryja, Miha Žinger Ribarić iz funka, rapa in metala, Zlatko Đogić pa iz soula in rokenrola. Sami večkrat pravijo, da je njihova glasba trans, nekakšna meditacija, ki se zgodi ob pozornem poslušanju in improvizaciji. Ko se dinamično dvignejo do vrhunca in imaš občutek, da se ne da več nikamor, znajo dvigniti energijo še višje.

Zasedba:
Julijan Erič – kitara, glas
Miha Erič – orglice, glas
Miha Žinger Ribarič – bas
Zlatko Đogič – bobni, glas

 

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 20.00 do 00.30, glasba v živo se začne ob 21.00.

Ta dan bo Vstopni paviljon obratoval do 23.30 ure, tirna vzpenjača pa do 1.00 ure zjutraj.

Vstopnina: 7 EUR
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo in konzumacijo v višini 1 EUR.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …)

Nazaj na seznam