Ratko Divjak bobnarska jazz legenda je močno zaznamoval glasbeno sceno tako v Sloveniji kot v tujini. Za njim je pestra kariera, ki jo je začel v rock zasedbi in potem nadaljeval v jazzu. Z orkestrom Big Band RTV Slovenija je na snemanjih in koncertih nastopal z mnogimi znanimi solisti, kot so bili Petar Ugrin, Boško Petrović, Duško Gojković, Stjepko Gut, Primož Grašič, Jure Pukl, Jani Moder, Adam Klemm, Aleš Avbelj, Blaž Jurjevčič … Kot član različnih zasedb je nastopal na jazz festivalih v Montereyu, Los Angelesu, Sacramentu, Montreuxu, Berlinu in Bologni. Igral je s številnimi svetovno znanimi glasbeniki, kot so Art Farmer, Gary Burton, Stan Getz, Joe Pass, N. H. O. P. Pedersen, Sal Nistico, Albert Mangelsdorf, Dave Libman, Tony Coe, Ferdinand Powel, Gianni Basso, Richard Davis, Joe Pass, Mike Stern in Steve Swallow.
Lela in Joe Kaplowitz sta ameriško-hrvaški jazz par, ki že več kot deset let bogati hrvaško glasbeno sceno. Ta dinamični duo osvaja publiko z nekonformističnim pristopom k glasbi in strastjo, ki prežema Joejevo briljantno klavirsko umetnost in Lelino izjemno vokalno kvaliteto. Novogoriški saksofonist Jani Šepetavec piše glasbo za različne projekte, ustvarja svoje skladbe in kot multiinštrumentalist redno sodeluje s priznanimi slovenskimi glasbeniki.

Zasedba:
Lela Kaplowitz – vokal
Joe Kaplowitz – klaviature
Jani Šepetavec – saksofon
Ratko Divjak – bobni

Glasbena zvrst: jazz

 

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 20.00 do 00.30.

Vstopnina: 7 EUR
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Nazaj na seznam