Zmajeslovje velja za eno izmed najstarejših naravoslovnih ved, vendar je kljub temu najmanj raziskano. Nihče ne ve, kako dolgo so zmaji že del našega sveta in od kod so prišli … No, to, da nihče ne ve, ne drži povsem … Na Gradu namreč živi moder in izkušen profesor zmajeslovja, ki zelo veliko ve o zmajih, govori se celo, da občasno obišče njihov skrivnostni svet.
Ker se še vedno najde marsikdo, ki krvoločne zmaje iz izmišljenih starodavnih pravljic, meče v isti koš z zmaji, ki so varuhi narave, največjih skrivnosti sveta in modrosti življenja, se je profesor zmajeslovja odločil, da bo skupaj s svojo vajenko - pustolovko, popravil to krivico, zato je ustanovil prvo Šolo zmajeslovja pri nas. Skupaj se bomo odpravili na zabavno in nepozabno pustolovščino odkrivanja skrivnosti in zanimivosti iz življenja zmajev.

Uvod v zmajeslovje
Pred kratkim se je zgodilo nekaj nenavadnega … Na Gradu sta profesor zmajeslovja in pustolovka na eni izmed svojih raziskovalnih pustolovščin odkrila izgubljeni starodavni zemljevid iz sveta zmajev. Le kam vodi? Kaj pomenijo narisani simboli? Kakšno skrivnost varuje? Le tisti, ki premore dovolj poguma, da se jima pridruži na njuni naslednji dogodivščini in sprejme vse izzive, s katerimi se bo treba spoprijeti na poti, se lahko pouči o zmajih. Preučevanje zmajev je namreč zelo resno terensko delo, ki terja veliko mero srčnosti, odločnosti in predanosti. Si upate stopiti v čevlje pogumnih zmajeslovcev?

Del programa bo izveden po razstavi Zmaj vseh zmajev.

Vabljeni tudi na naslednje nepozabne pustolovščine v sklopu Šole zmajeslovja:

- 20. 10. 2018 ob 11.00: Skrivna pisava
- 17. 11. 2018 ob 11.00: Zmajeva skrivnost
- 2. 2. 2019, ob 11.00: Začarani zmaji
- 2. 3. 2019, ob 11.00: Uročena pustolovka
- 6. 4. 2018, ob 11.00: Eliksir življenja

Cena vstopnice: 5,00 EUR
Cena paketa treh srečanj: 13,00 EUR

Primerno za otroke od 4. do 10. leta starosti

Zbirno mesto: Info center na Grajskem dvorišču

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si. Število vstopnic je omejeno.

Za obisk interaktivnega vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

 

Pokrovitelj:

riko-logo.JPG

Nazaj na seznam