The Dukes of Prunes je nadaljevanje projekta, ki sta ga Boštjan Andrejc in Samo Turk začela na Glasbeni šoli Koper, ko sta z izbranimi učenci sestavila večjo zasedbo, ki je izvajala repertoar iz opusa Franka Zappe. 25 let po smrti tega neulovljivega umetnika sta zbrala novo zasedbo, s katero so pripravili udaren repertoar iz Zappovega obširnega opusa.
Frank Zappa (1940–1993) je bil ena najpomembnejših glasbenih figur 20. stoletja. Ustvarjal je na področjih moderne klasične glasbe, psihedelične, fusion, jazz, rock in zgodnje programirane ter elektronske glasbe, jih mešal in preskakoval z občasnimi ekskurzi v vse ostalo. Zappovo glasbo poleg pestrosti odlikuje tudi obseg. Okrog šestdeset albumov za časa življenja, približno dvakrat toliko uradnih izdaj po smrti in nešteti piratski »bootlegi« so pustili pečat v zgodovini glasbe. Zappov glasbeni genij se je odražal tudi v izjemni pestrosti besedil, na prvi posluh zgolj humornih, v resnici pa izjemno pronicljivih in kritičnih, izhajajočih iz vsakdanjih bizarnosti. Zappa je v besedilih, pa tudi sicer, relativiziral ter izpostavljal posmehu in kritiki vse, tako ženske kot moške, črnce in belce, športnike, pivce piva, Francoze, najstnike, jazziste in Jimija Hendrixa. Zato je bil venomer tarča vseh »varuhov«: morale in enakosti, klasike, jazza in rock'n'rolla.

Zasedba:
Boštjan Andrejc - Bushy – kitara, kitarski synth, mandolina, vokal
Samo Turk – kitara, vokal, tolkala
Andrej Marinčič – klaviature
Boris Holešek – bas, vokal
Aleš Zorec – bobni

Glasbena zvrst: rock

 

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 20.00 do 00.30.

Vstopnina: 7 EUR
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Nazaj na seznam