Čarodejka, sestra profesorja zmajeslovja, je pripravljena narediti vse, kar je v njeni moči, da bi se dokopala do skrivnosti sveta zmajev, še raje pa kar do njegovega zmaja. Profesor zmajeslovja je pred kratkim odpotoval v daljne kraje na pomembno srečanje zmajeslovcev z vsega sveta, čarodejka pa je izkoristila priložnost ter se na našem gradu poslužila prav posebne coprnije … Vas zanima, kaj je tokrat ušpičila in s kakšnimi izzivi se mora soočiti pogumna profesorjeva vajenka?
Pustolovko čaka v petih dneh pet različnih preizkušenj, ki jih mora uspešno prestati – z enim samim ciljem, da prekliče čarodejkin urok. Pa vi? Premorete dovolj poguma, drznosti in radovednosti, da se ji pridružite? Odlično! Preživite šolske zimske počitnice za mogočnimi grajskimi zidovi in naj se vznemirljiva pustolovščina začne!
Svet zmajeslovcev opozarja, da program ni primeren za tiste, ki ne marajo pustolovščin in čarovnij!

Podrobnejši opis programa po dnevih:

ZACOPPRANA KUHA
V ponedeljek, 25. 2. 2019, se bomo s pustolovko odpravili po skritih kotičkih mogočnih grajskih stolpov in poskušali odkriti prav poseben recept s še bolj posebnimi sestavinami. Le kakšne zacoprane maže nam lahko pomagajo razrešiti, kar je zakuhala čarodejka? Bi si upali tudi sami pripraviti kakšno po čarodejkinem receptu?

ČAŠA MODROSTI IN ČAŠA POGUBE
V torek, 26. 2. 2019, nam bo čarodejka pripravila prav posebno preizkušnjo, ki jo bomo lahko razrešili le, če bomo odkrili čarobno palico, ki nam bo pomagala najti čašo modrosti in razkriti njeno skrivnost. Če se bomo res izkazali, bomo na koncu izdelali še vsak svojo čarobno palico.

MAGIČNA SKRINJA
V sredo, 27. 2. 2019, bomo poskušali odkriti, kam je čarodejka skrila svojo magično skrinjo, ki pa ni navadna skrinja, saj nima ne ključavnice in ne pokrova. Govori se celo, da kdor bi jo poskusil na silo odpreti, bo slabo končal. Pa vendar… če bomo uspešni, nam bo čarodejka zaupala, kako lahko izdelamo lep viseči okras, ki ima zelo posebno moč.

SKRIVNOST KAMNA
V četrtek, 28. 2. 2019, nas bo pot polna izzivov vodila do zelo edinstvenega kamna. Na prvi pogled izgleda kamen kot vsi drugi, vendar pa varuje prav posebno skrivnost. Vas zanima kakšno? Če jo odkrijemo, bomo na koncu izdelali predmet, ki ne sme manjkati nobenemu pustolovcu, ki se podaja na nevarne pustolovščine v svet čarovnij – čarobni meč!

UROČENI TALISMAN
V petek, 1. 3. 2019, bo pred nami še zadnji izziv. Čarodejka nam bo zaupala uročeni talisman, s katerim se je vsa coprnija pravzaprav pričela in če uspešno najdemo način, da dokončno prekličemo urok, nas čaka presenečenje, ki naj zaenkrat še ostane skrivnost. Še prej pa bomo izdelali zaščitne maske, ki nas bodo zavarovale pred hudobnimi čarovnijami in uroki.

Šolske zimske počitniške delavnice so namenjene starejšim predšolskim otrokom in učencem prve triade osnovnih šol.

Zbirno mesto: Most pred glavnim vhodom

Cena vstopnice: 5,00 € (za posamezen dan)

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter www.mojekarte.si

Število mest je omejeno. 

 

Za obisk zimskih počitniških delavnic priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

 

Pokrovitelj:

Triglav-Zascitni+znak-Triglav2.png

riko-logo.JPG

Nazaj na seznam