Na vsebino

Praktične informacije

Pred obiskom Ljubljanskega gradu, prireditve ali koncerta vam bodo morda prišle prav še spodnje informacije.

Peš na Grajsko dvorišče: na območje Grajskega dvorišča ni dovoljeno vstopati s kolesi, rolerji ali skiroji. Te lahko pustite pred obzidjem na parkirišču in nadaljujete peš.

Shranjevanje predmetov: v prostoru pri vhodu v Lutkovni muzej lahko pustite otroške vozičke, manjše kose prtljage pa lahko shranite v omarice s ključem. Svetujemo vam, da vrednejše predmete hranite pri sebi in jih ne puščate brez nadzora, saj Ljubljanski grad ne odgovarja za morebitno izgubo predmetov.

Polnilna postaja za mobilnike: v prostoru pri vhodu v Lutkovni muzej si lahko napolnite vaš mobilni telefon ali  tablico. Povsem enostavno, brezplačno in varno: priklopite mobilnik, izberite svojo 4 mestno kodo in medtem, ko se vaš mobilnik polni, lahko nadaljujete z ogledom gradu. 

Pitna voda: na Ljubljanskem gradu se lahko odžejate s tekočo pitno vodo iz pitnikov na Grajskem dvorišču in v Grajskem parku ob vodnjaku.

Snemanje z droni: na območju Ljubljanskega gradu in Grajskega parka je prepovedano fotografiranje/snemanje z brezpilotnimi letali oz. droni, razen če imate izdano dovoljenje Agencije za civilno letalstvo in soglasje Javnega zavoda Ljubljanski grad.

Spremembe urnikov: Ob večernih prireditvah na prostem se lahko Ljubljanski grad predčasno zapre, grajske vsebine pa prej zaključijo. Vse ažurne informacije o spremenjenih urnikih objavljamo na spletni strani.

Spoštovanje kulturne dediščine:
Ljubljanski grad je spomenik kulturnega pomena, zato vanj vstopamo primerno oblečeni. Izkažimo spoštovanje do objekta, ostalih obiskovalcev in sebe in ne vstopajmo brez majic.

Pokukajte na police

Pokukajte na police

Po ogledu ječ in odkrivanju vseh temačnih skrivnosti življenja za rešetkami je čas, da si privoščite kaj veselega, recimo nakupovanje v grajski trgovinici.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!