Na vsebino

Novice

Izberi leto

Včeraj popoldan smo skupaj v sodelovanju z UNICEF Slovenija, v grajskem Peterokotnem stolpu odprli razstavo UNICEF-ove Punčke iz cunj.

Dobrodelna razstava UNICEF-ove Punčke iz cunj v duhu veselega decembra

Podžupanja Mestne občine Ljubljana Tjaša Ficko in direktorica gradu Mateja Avbelj Valentan sta danes - ob navzočnosti skupine otrok iz vrtca Mojca - odprli prostor, namenjen raznolikim ustvarjalnim in izobraževalnim pedagoškim programom, imenovan Zmajev brlog.

Zmajev brlog - nova pridobitev na Ljubljanskem gradu

Odprli smo vrata novega informacijskega centra in Grajske trgovine, ki smo jo poimenovali po najstarejšem prebivalcu gradu – Frideriku.

Grajska trgovina Friderik

Ljubljanski grad decembra podaljšuje svoj odpiralni čas.

December s podaljšanim obratovalnim časom

V petek, 30. 11., so se prižgale praznične luči v prestolnici in tudi na Ljubljanskem gradu in začeli so se dogodki Grajskega decembra.

Dogodki Grajskega decembra

Lutkovni muzej, skupni projekt gradu in Lutkovnega gledališča Ljubljana, je prejel posebno nagrado žirije v kategoriji najboljši otroški muzej leta 2018

Nagrada Lutkovnemu muzeju

Zaradi izjemnega zanimanja podaljšujemo razstavo Zmaj vseh zmajev, ki bo v Kazematah na ogled do 6. 1. 2019.

Podaljšanje razstave Zmaj vseh zmajev

Včeraj je na Ljubljanskem gradu potekalo tradicionalno grajsko martinovanje, na katerem smo nazdravili Martinu, okušali kulinarične dobrote slovenskih pokrajin in se poveselili ob priljubljenem jesenskem prazniku.

Tradicionalno martinovanje na Ljubljanskem gradu

Danes je zadnji dan ene najpomembnejših in globalno odmevnih borz turistične industrije, WTM London 2018, na kateri se je predstavil tudi Ljubljanski grad.

Ljubljanski grad na najpomembnejši turistični borzi v Londonu

Zaradi večjih vzdrževalnih del tirna vzpenjača med 5. 11. in predvidoma 18. 11. ne bo obratovala.

Remont tirne vzpenjače