Novice

Izberi leto

V soju praznične okrasitve Grajskega dvorišča bo v soboto na pročelju Stanovske dvorane zaživela prav posebna zgodba o zmaju, varuhu mesta Ljubljana, ki se je spopadel z vitezom Jurijem in izginil v podzemlje.

Sinoči, ko smo odpirali dobrodelno razstavo, je bil Peterokotni stolp skorajda premajhen za vse srčne prostovoljke in obiskovalce, ki so že posvojili svojo punčko iz cunj.

Ob obletnici rojstva največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna bodo 3. decembra številne kulturne ustanove na široko odprle svoja vrata za kulturne navdušence.

Jutri, 29. novembra, se bodo v mestu prižgale praznične luči in tudi na gradu se začenjajo dogodki Grajskega decembra.

Včeraj smo obeležili svetovni dan otrok. Na pobudo UNICEF-a so otroci v Sloveniji z različnimi aktivnostmi sporočali, v kakšnem svetu si želijo odraščati in opozorili na to, da vsi še vedno nimajo enakih možnosti. Glas otrok je bil slišan tudi na Ljubljanskem gradu.

Društvo oblikovalcev Slovenije namenja priznanje za življenjsko delo Alanu Hranitelju, "izrazito samosvojemu avtorju, ki se v gledališču že tri desetletja poigrava na številne načine ter vedno znova preseneča s svojim perfekcionizmom in svežino rešitev".

Med 8. oktobrom in 8. novembrom 2019 je potekal Festival Mesec oblikovanja Ljubljana, kjer so podelili nagrade za oblikovanje v regiji jugovzhodne Evrope, imenovane Big See.

Na zdravje sv. Martinu

11. nov 2019

Grajsko martinovanje 2019 je bilo minuli konec tedna prav posebno, saj smo prvič lahko poskusili vino iz Grajskega vinograda.

Danes se je začela 40. izvedba ene najpomembnejših borz turistične industrije WTM London, ki poteka do 6. novembra.