Na vsebino

Novice

Izberi leto

V soju praznične okrasitve Grajskega dvorišča bo v soboto na pročelju Stanovske dvorane zaživela prav posebna zgodba o zmaju, varuhu mesta Ljubljana, ki se je spopadel z vitezom Jurijem in izginil v podzemlje.

Zmaj na pročelju Stanovske dvorane

Sinoči, ko smo odpirali dobrodelno razstavo, je bil Peterokotni stolp skorajda premajhen za vse srčne prostovoljke in obiskovalce, ki so že posvojili svojo punčko iz cunj.

Unicef-ove punčke iz cunj iščejo novo domovanje

Ob obletnici rojstva največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna bodo 3. decembra številne kulturne ustanove na široko odprle svoja vrata za kulturne navdušence.

Ta veseli dan kulture na gradu

Jutri, 29. novembra, se bodo v mestu prižgale praznične luči in tudi na gradu se začenjajo dogodki Grajskega decembra.

Decembra za vas podaljšujemo odpiralne čase

Včeraj smo obeležili svetovni dan otrok. Na pobudo UNICEF-a so otroci v Sloveniji z različnimi aktivnostmi sporočali, v kakšnem svetu si želijo odraščati in opozorili na to, da vsi še vedno nimajo enakih možnosti. Glas otrok je bil slišan tudi na Ljubljanskem gradu.

Otroci so za en dan "zavzeli" Ljubljanski grad

Društvo oblikovalcev Slovenije namenja priznanje za življenjsko delo Alanu Hranitelju, "izrazito samosvojemu avtorju, ki se v gledališču že tri desetletja poigrava na številne načine ter vedno znova preseneča s svojim perfekcionizmom in svežino rešitev".

Alanu Hranitelju nagrada za življenjsko delo

Med 8. oktobrom in 8. novembrom 2019 je potekal Festival Mesec oblikovanja Ljubljana, kjer so podelili nagrade za oblikovanje v regiji jugovzhodne Evrope, imenovane Big See.

Nagrada Big See za oblikovanje razstave Mogočni varuhi preteklosti

Na zdravje sv. Martinu

11. nov 2019

Grajsko martinovanje 2019 je bilo minuli konec tedna prav posebno, saj smo prvič lahko poskusili vino iz Grajskega vinograda.

Na zdravje sv. Martinu