Z Grajskimi dnevi se tradicionalno spominjamo pomembnega dneva v zgodovini Ljubljanskega gradu: 16. maja 1905 je takratni ljubljanski župan Ivan Hribar v imenu mesta od državnih oblasti za 60.200 kron odkupil Ljubljanski grad.

Ob obletnici tega dogodka bo od 17. do 19. maja na Ljubljanskem gradu potekal pester brezplačen program različnih dogodkov, primernih za vso družino. V nedeljo, 19. maja, bomo na široko odprli grajska vrata in ponudili obiskovalcem brezplačen ogled Ljubljanskega gradu, vključno z Razglednim stolpom, Virtualnim gradom, stalno razstavo Slovenska zgodovina in Lutkovnim muzejem. Obiskovalce vabimo, da se istega dne udeležijo tudi katerega izmed brezplačnih vodenih ogledov.

Termini vodenih ogledov:
Časovni stroj, od Emone do mestnega simbola (za odrasle, v slovenščini in angleščini) ob 12.00 (ZASEDENO slovenščina in angleščina) in 14.00 (ZASEDENO slovenščina in angleščina);
razstava Mogočni varuhi preteklosti (za odrasle) ob 11.00;
Izza grajskih rešetk (za odrasle, v slovenščini in angleščini) ob 16.00;
Friderik Prvi – pregnana podgana in njegova ukana, interaktivni vodeni ogled po razstavi Mogočni varuhi preteklosti (za otroke) ob 16.00 - ZASEDENO!.


Število udeležencev vodenih ogledov je omejeno. Brezplačne vstopnice zanje bodo na voljo od 13. 5. 2019 dalje do zapolnitve prostih mest na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Posameznik lahko prevzame do štiri brezplačne vstopnice.

Zbirno mesto za vodene oglede: most pred glavnim vhodom.

Na ta dan lahko v Grajskem parku obiščete srednjeveški tabor (od 10.00 do 18.00), se preizkusite v sekirometu, v Hribarjevi dvorani si lahko ogledate gledališko predstavo Princesa Zala postane žaba (ob 11.00), v Zmajevem brlogu pa bodo potekale grajske delavnice.

Nazaj na seznam