Glasbena jesen na Ljubljanskem gradu prinaša koncertni cikel Marka Hatlaka, ki nas bo s svojimi gosti, na štirih večerih, popeljal skozi raznovrstna glasbena ustvarjanja. Od Kapobande k Solo koncertu in od Marko Hatlak Banda k FUNtangu s posebnim gostom Iztokom Mlakarjem. Marko Hatlak s šaljivo noto ljudem pripoveduje zgodbe o slišanih skladbah in katero od njih začini tudi s petjem. Vse navzoče pritegne v glasbeno sodelovanje, da prizorišče za nekaj napevov bije v živih ritmih. Z izvirno interpretacijo vsake posamezne skladbe, ne glede na slog, vzbudi v občinstvu čustveno poglobljeno in podoživeto izkušnjo.

Etno zasedbo Kapobanda sestavljajo harmonikar in vokalist Marko Hatlak, klarinetist Goran Bojčevski, kitarist Miha Meglič in kontrabasist Rok Hozjan. Ti štirje glasbeniki, prekaljeni predvsem v Terrafolku, in tudi uveljavljeni solisti, navdušujejo s prepletom različnih slogov: poslušalcem predstavijo skladbe s celotnega Balkana, črpajo iz zapisov klasičnih kompozicij, tanga, klezmerja, na njihovem repertoarju so tudi ljudske skladbe severnih dežel. Skupni imenovalec na prvi pogled raznolikih slogov, razpoloženja in energičnosti skladb je vrhunska interpretacija klasično in jazzovsko izšolanih članov zasedbe.

Nastopajoči:
Marko Hatlak – harmonika, vokal
Goran Bojčevski – klarinet, flavte
Miha Meglič – kitara
Rok Hozjan – kontrabas


Cena vstopnic za posamezni koncert: 15 EUR, 12 EUR*
Cena vstopnice za štiri večere: 47 EUR, 38 EUR*
* študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb
Cena vstopnice vključuje tudi povratno vozovnico za vzpenjačo.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).

 

Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

 

Pokrovitelj koncertnega cikla:

BTC-CITY.jpg

 

Nazaj na seznam