Glasbena jesen na Ljubljanskem gradu prinaša koncertni cikel Marka Hatlaka, ki nas bo s svojimi gosti, na štirih večerih, popeljal skozi raznovrstna glasbena ustvarjanja. Od Kapobande k Solo koncertu in od Marko Hatlak Banda k FUNtangu s posebnim gostom Iztokom Mlakarjem. Marko Hatlak s šaljivo noto ljudem pripoveduje zgodbe o slišanih skladbah in katero od njih začini tudi s petjem. Vse navzoče pritegne v glasbeno sodelovanje, da prizorišče za nekaj napevov bije v živih ritmih. Z izvirno interpretacijo vsake posamezne skladbe, ne glede na slog, vzbudi v občinstvu čustveno poglobljeno in podoživeto izkušnjo.

Marko Hatlak se z novim projektom Marko Hatlak BAND spušča na področja funka, popa, latina in jazza. Navdih, ki ga črpa pri Jamiroquaiju, Michaelu Jacksonu, Stevieju Wonderju, Philu Collinsu, Michaelu Camilu, Princeu in v nežnih baladah velikanov rockovske glasbe, prevaja v energično, zabavno, ritmično, plesno in mladostno glasbo. Harmonikar Marko Hatlak se že od začetka koncertne kariere rad prepušča raznolikim glasbenim žanrom, od študijske klasične in sodobne glasbe do tanga in etna, ta nabor pa zdaj še še dopolnjuje. V projektu Marko Hatlak BAND se predstavlja v novi izvajalski podobi, kot harmonikar in pevec, poleg tega pa tudi avtor nekaterih skladb. Glasba je bandovska, virtuozna in izrazito ritmična. Marko Hatlak je ob sebi zbral vrhunske slovenske glasbenike, ki ga na bobnih, tolkalih, basu, klaviaturah in violini inspirirajo s svojim delom, virtuoznostjo, ustvarjalnim poljem, iz katerega izhajajo, in pozitivnim nabojem. Odrska kemija med izvajalci se odraža v izvrstnih priredbah znanih skladb vzornikov, poseben poudarek je na privlačnih Hatlakovih avtorskih skladbah, glasbeni dialog med člani zasedbe pa je humoren in igriv. Zasedba z Markom Hatlakom na čelu poleg glasbene energije uspešno združuje pretanjenost in eksplozivnost.

Nastopajoči:
Marko Hatlak – harmonika, vokal
Blaž Jurjevčič – klaviature
Žiga Kožar – bobni
Tadej Kampl – kontrabas, bas
Lazaro Amed Hierrezuelo – tolkala, violina, vokal

Cena vstopnic za posamezni koncert: 15 EUR, 12 EUR*
Cena vstopnice za štiri večere: 47 EUR, 38 EUR*
* študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb
Cena vstopnice vključuje tudi povratno vozovnico za vzpenjačo.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).


Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.


Pokrovitelj koncertnega cikla:

BTC-CITY.jpg

Nazaj na seznam