Glasbena jesen na Ljubljanskem gradu prinaša koncertni cikel Marka Hatlaka, ki nas bo s svojimi gosti, na štirih večerih, popeljal skozi raznovrstna glasbena ustvarjanja. Od Kapobande k Solo koncertu in od Marko Hatlak Banda k FUNtangu s posebnim gostom Iztokom Mlakarjem. Marko Hatlak s šaljivo noto ljudem pripoveduje zgodbe o slišanih skladbah in katero od njih začini tudi s petjem. Vse navzoče pritegne v glasbeno sodelovanje, da prizorišče za nekaj napevov bije v živih ritmih. Z izvirno interpretacijo vsake posamezne skladbe, ne glede na slog, vzbudi v občinstvu čustveno poglobljeno in podoživeto izkušnjo.

Harmonikar Marko Hatlak, ki ga je nemški časopis Berliner Morgenpost opisal kot ljubljenca občinstva, se na tujih in domačih koncertnih odrih pojavlja od leta 2000. Srednji glasbeni šoli v Ljubljani je sledil skoraj desetletje dolg študij v Nemčiji pri profesorju Ivanu Kovalu in Stefanu Hussongu. Izkušnje, ki jih je pridobival v različnih projektih in žanrih, združuje v solističnem koncertu. Repertoar sestavljajo klasične in baročne skladbe, kompozicije sodobnih avtorjev, etno melodije s celotnega evropskega območja. Preplet raznolikih skladb daje koncertu prav poseben čar, Hatlak pa tako poslušalcem poglobljeno predstavi širino glasbenega sveta. V preteklosti je sodeloval s Stefanom Milenkovichem, En Shaom, Moskovskim simfoničnim orkestrom, Tommyjem Emanuelom, zborom Carmina Slovenica, Matejem Bekavcem, Karmen Pečar, Vlatkom Stefanovskim, Stefanom Hussongom in drugimi. Posnel je tudi številne CD-plošče z repertoarjem klasičnih in sodobnih avtorjev do tanga in etno glasbe.

Nastopajoči:
Marko Hatlak – harmonika, vokal

Cena vstopnic za posamezni koncert: 15 EUR, 12 EUR*
Cena vstopnice za štiri večere: 47 EUR, 38 EUR*
* študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb
Cena vstopnice vključuje tudi povratno vozovnico za vzpenjačo.


Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).

 

Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.


Pokrovitelj koncertnega cikla:

BTC-CITY.jpg

Nazaj na seznam