Brezplačne vstopnice so že pošle!

Po eni izmed legend je znamenitega viteza Erazma Predjamskega usoda pripeljala tudi na Ljubljanski grad. V tukajšnjo plemiško ječo ga je dal zapreti sam cesar, saj naj bi Erazem v napadu besa ubil poveljnika cesarske vojske. A pustolovski duh vitezu ni dal miru in skoval je načrt o pobegu. To se zdi preprosto le na prvi pogled. Za uspešen pobeg je namreč treba dodobra preučiti ves grad.

S pomočjo interaktivnega zemljevida, na katerem se skrivajo različni namigi za uspešen pobeg, se bodo otroci v družbi grajskega vodnika odpravili na pustolovsko popotovanje po Ljubljanskem gradu, ki jih bo po uspešno opravljenih nalogah pripeljalo do skrivnega izhoda. Ob tem bodo temeljito raziskali in spoznali simbol slovenske prestolnice. Ker pa je bil Erazem predvsem vitez, bo rdeča nit pogovora tudi, kdo je sploh lahko postal vitez, kakšna sta bila viteška šola in viteški kodeks ter kakšna je bila viteška bojna oprava.

 

Raziskovalni vodeni ogled je primeren za otroke od 6. do 10. leta in traja 60 minut.

Zbirno mesto: Info center na Grajskem dvorišču.

Število mest je omejeno. Brezplačne vstopnice bodo na voljo od 15. maja 2017 do zasedbe prostih mest na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Posameznik lahko prevzame do štiri brezplačne vstopnice.

Za obisk raziskovalnega vodenega ogleda priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja za vzpenjačo enotna znižana cena povratne vozovnice.

Nazaj na seznam