Zmajček je prijatelj grajskih škratov. Še čisto majhnega so ga škrati našli v grajskem gozdu. Nekateri so se prestrašili in ga hoteli pokončati – iz strahu pred tem, da bo zrasel v velikega hudobnega zmaja, a Hermi in prijatelji so ga skrili in skrbeli zanj v upanju, da ne bo. Malo je zaleglo upanje, malo pa so k temu pripomogla čudežna zelišča profesorice Marion, tako da zmajček skoraj ni prerasel škratov.

Ker je bil tako majhen, da so vsi začudeno vzklikali »Joj, kako je majčken!«, se ga je prijelo ime Zmajček Majček, za najbližje prijatelje pa je kar Z-Majček.

Čez čas je postal eden izmed pravljičnih prebivalcev gradu. Ker je izjemno prijazen, ljubezniv, odkritosrčen in dobrodušen, pa tudi zelo iznajdljiv in malce navihan, je kmalu pridobil številne prijatelje, najbolj pa so mu pri srcu tisti iz pravljic ...

Letos bomo prisluhnili šaljivim, zabavnim, zanimivim, pa tudi skrivnostnim pripovedkam o grajskem zmajčku in njegovih prijateljih.

ŠEST VOLKOV

Z-Majček je doživel neprijetno izkušnjo. Neprevidno je namreč zašel med skupino grajskih obiskovalcev, ki so se ga tako ustrašili, da so zagnali vik in krik in se razbežali po griču in mestu. Nastala je zmešnjava … Za povrh so bili obiskovalci tujci iz daljne dežele … Z-Majček se je žalosten zaprl v svoj domek in objokoval svojo usodo. Ni razumel, kako ne razumejo, da vsi zmaji niso hudobni. Škrati in gozdne živali so ga dolgo neuspešno tolažili, potem pa se domislili, da bi ga morda lahko šest volkov razvedrilo s svojo zgodbo ...

Cena vstopnice: 5,00 €

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si . Število vstopnic je omejeno.

Za obisk delavnice priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Nazaj na seznam