Zasebno grajsko doživetje je namenjeno vsem, ki si želite nekaj več, nekaj, kar bo namenjeno samo vam – osebni pristop in osebno izkušnjo.

Za vaše dobro počutje in zasebni ogled grajskih vsebin bo ves čas ogleda skrbel osebni grajski asistent, ki vas bo popeljal skozi zgodovino Ljubljanskega gradu in njegovih skritih kotičkov vse do današnjih dni.

Grajska izkušnja se začne ob vznožju Grajskega griča s pogledom na Ljubljano in okoliške vrhove; tam si ustvarite svoj prvi vtis o Ljubljanskem gradu. Neponovljivo doživetje grajske zgodovine vam bomo pričarali z zasebnim vodenim ogledom postavitve »Časovni stroj« s kostumiranimi liki. Poskrbeli bomo, da se boste vživeli v šest obdobij, ki so močno zaznamovala zgodovino Ljubljanskega gradu in razvoj našega mesta.

Po izletu v preteklost si boste oddahnili v grajski kavarni, kjer vam bo osebni grajski asistent predstavil edinstvena doživetja, ki vas čakajo ta dan.

Nadaljnji ogledi in odkritja bodo edinstvenost doživetij samo še utrdili: pogled na mesto z Razglednega stolpa, od koder se v lepem vremenu vidi kar tretjina Slovenije ... Zelena oaza sredi mestnega vrveža je nekaj, kar v mestnih središčih srečamo le redko ... Ogled grajske kapele sv. Jurija iz 15. stoletja z grbi deželnih glavarjev, kjer vas bo sprejel grajski pisar.

Osebni grajski asistent vas bo nato popeljal na sproščujoč sprehod po Grajskem griču vse do Grajskega vinograda, kjer vas čaka že novo grajsko doživetje …

Sledijo obisk grajske trgovine, ogled ene izmed aktualnih razstav na Ljubljanskem gradu in prelepih zgodovinskih dvoran, v katerih je deželni glavar nekdaj prirejal slovesne sprejeme in gostije, danes pa so prostor kulturnega dogajanja za domačine in turiste.

Polne vtisov in doživetij vas bomo povabili na okusno kosilo. V grajski restavraciji vas bodo razvajali vrhunski kuharski mojstri, njihove kulinarične umetnije bo dopolnil ambient restavracije s pridihom starodobnosti in brezčasnosti. Preplet zgodovine, kulture in arhitekture torej ...

Sklepni del zasebne grajske izkušnje lahko sooblikujemo skupaj, ali pa si izbrane vsebine ogledate sami. Saj bo tako, da bo spomin na Ljubljanski grad ostal nepozaben!

sto-suq-horizontal-cmyk-2c2x-100.jpg

Trženje

01 306 42 73

trzenje@ljubljanskigrad.si

 

Kontakt

Za več informacij o vsebini in programu zasebnega grajskega doživetja »Ljubljanski grad za vas« smo vam z veseljem na voljo. Pokličite nas po telefonu na številko 01 306 42 73 ali pa nam pišite: trzenje@ljubljanskigrad.si

sto-suq-full-cmyk2x-100.jpg