Sistem avdiovodenja po Ljubljanskem gradu posameznikom in skupinam omogoča samostojen ogled trdnjave iz poznega srednjega veka. S pomočjo avdiovodnika lahko spoznajo grajsko preteklost ter številne zgodbe in posameznike, ki so usodno vplivali na razvoj simbola slovenske prestolnice. Avdiovodenje je zasnovano večnivojsko. Na posameznih točkah poleg opisa kronološkega razvoja Ljubljanskega gradu dobite podrobnejšo razlago o njegovih arhitekturnih posebnostih in o arheoloških spoznanjih, seznanite pa se tudi z legendami, ki so se spletle okoli gradu v minulih stoletjih.

Info center

01 306 42 93

051 381 690

info-center@ljubljanskigrad.si

Avdiovodnik vas lahko spremlja tudi na stalnih razstavnih postavitvah Slovenska zgodovina in Lutkovni muzej ter v Virtualnem gradu.

Avdiovodenje je na voljo v slovenskem, angleškem, madžarskem, nemškem, italijanskem, francoskem, španskem, portugalskem, ruskem, hrvaškem, nizozemskem, japonskem, korejskem in kitajskem jeziku. Avdiovodnike prevzamete in oddate v Info centru na Ljubljanskem gradu.

 

Cenik za avdiovodenje

 OdrasliOtroci (7–18 let), študentje, upokojenci, skupine nad 15 osebDružina: do 2 odrasla in vsaj 1 otrok (7–18 let)
Avdiovodenje in Grajska vstopnica
vključuje Grajsko vstopnico z vzpenjačo 15,00 € 10,50 € 36,50 €
vključuje Grajsko vstopnico 13,00 € 9,00 € 31,00 €

Trajanje: Ljubljanski grad do 60 minut, Slovenska zgodovina do 45 minut, Lutkovni muzej do 25 minut
Izhodišče: Info center na Gradu
Jeziki: slovenski, angleški, madžarski, nemški, italijanski, francoski, španski, portugalski, ruski, hrvaški, nizozemski, japonski, korejski, kitajski
Cenik: Ostale možnosti grajskih vstopnic si lahko ogledate tukaj.