Nexto je pametni mobilni vodnik po destinacijah kulturne in naravne dediščine. Mobilna aplikacija, ki deluje na platformah iOS in Android, nadgrajuje klasično izkušnjo avdiovodenja, saj s pomočjo Bluetooth ali GPS-senzorjev zaznava uporabnikovo lokacijo in ga opozarja na zanimivosti v njegovi bližini. Obiskovalec lahko s slušalkami v ušesih in telefonom v žepu med raziskovanjem destinacije vsebine prejema samodejno, brez neposredne interakcije s telefonom. Doživetje mu še dodatno izboljšata hiter dostop do jasno označenih vodenih poti in interaktivnih zemljevidov ter vizualno privlačna predstavitev multimedijskih vsebin. Samo izkušnjo pa popestrijo unikatni Facebook selfie filtri.

Info center

01 306 42 93

051 381 690

info-center@ljubljanskigrad.si

 

Aplikacija Nexto vas lahko spremlja tudi na stalnih razstavnih postavitvah Slovenska zgodovina in Lutkovni muzej.

Na voljo je v slovenskem, angleškem, madžarskem, nemškem, italijanskem, francoskem, španskem, portugalskem, ruskem, hrvaškem, nizozemskem, korejskem, kitajskem in japonskem jeziku. Aplikacijo si na svojo mobilno napravo lahko naložite že doma (iOS / Android). Aktivacijsko kodo za avdiovodenje po Ljubljanskem gradu pa prevzamete v Info centru na Ljubljanskem gradu.

 

Cenik za Nexto avdiovodenje

 OdrasliOtroci (7–18 let), študentje, upokojenci, skupine nad 15 osebDružina: do 2 odrasla in vsaj 1 otrok (7–18 let)
Nexto avdiovodenje in Grajska vstopnica
vključuje Grajsko vstopnico z vzpenjačo 12,00 € 8,40 € 30,00 €
vključuje Grajsko vstopnico 10,00 € 7,00 € 23,00 €

Trajanje: Ljubljanski grad do 60 minut, Slovenska zgodovina do 45 minut, Lutkovni muzej do 25 minut
Izhodišče: Info center na Gradu
Jeziki: slovenski, angleški, madžarski, nemški, italijanski, francoski, španski, portugalski, ruski, hrvaški, nizozemski, korejski, japonski, kitajski
Cenik: Ostale možnosti grajskih vstopnic si lahko ogledate tukaj.